Glad Påsk! :)



Lediga onsdagen

Idag har jag myst med Nicole i solen. Stadsrunda, powerwalk och myslunch på Vero. Härligt att Becca kunde hänga med och käka. Åt den troligtvis godaste ceasarsalladen någonsin. GI-alternativ med parmachips. Helt fantastiskt goda!

Ikväll blev det en dansföreställning på Arenan tillsammans med Amanda. Riktigt, riktigt bra uppsättning som handlade om bloggvärlden. Tänkvärd och med grymt läckra dansmoves!


Chokladbakning

Ingredienser (15 portioner)

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör/margarin och låt svalna av.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda till en smet.
  4. Häll i formar och grädda i ca 10 minuter



    Chokladmuffins med mjölkchoklad och hjärtanströsseltopping.

15. Då tränar jag allra helst

Fortsätter på den inslagna vägen med den här jäkla träningslistan. Då var vi framme vid nummer femton, då tränar jag allra helst.

Allra helst tränar jag på mina lediga dagar. För då känner jag att jag kan få till träningen lite spontant och inte så inrutat som det kan kännas en arbetsdag. Ska jag träna efter jobbet kan det vara lite omotiverande eftersom det känns som att det blir så sent. Jag är inte igång med träningen föränn runt åttatiden.

Nu när vi dragit igång löpgruppen är det lite mer peppande, för en löprunda är av klarad på ungefär en halvtimme. Plus att jag tycker löpträning är den ultimata träningsformen just nu! Formar kroppen och ger en grym kondis.

Titta va ja hitta!

Skön bild på gänget när man söker på Team Sportia på Google. Härligt! :)


Äntligen dags för mig att skaffa smartphone


14. Favoritmellis

En tallrik med lättkesella, fun light-saft och müsli. Mmmm...


13. Mitt bästa kosttips

Vatten, vatten, vatten. Jag dricker otroligt mycket vatten. Flera liter per dag. Jag brukar ha en flaska i kassan i butiken och hinka i mig. Mitt andra tips är för er som har en lite kinkig mage. I min vardag brukar det gå alldeles för långt mellan mina måltider, då är Aktivia en räddare. Det är supergott och hjälper magen att smälta maten och lugnar ner. Frukt är mitt sista tips. Perfekt mellis och får mitt blodsocker att hålla en någorlunda jämn nivå under dagen. Annars är väl lagom ett bra kosttips? Lagom av allt. Lilla landet lagom.

           

12. Favoritidrott

Sjukt tråkig kategori. Jag väljer innebandy och löpning. Känns upprepande och tjatigt.

11. Favoritkonditionsträning

På senare år har jag börjat springa mer och mer. Jag tycker om att komma ut och träna i friska luften, eller friska och friska, jag som springer mitt i stan. Men att komma ut är riktigt härligt! Jag gillar även att det bara är att snöra på sig skorna och dra iväg. Löpträning är min favoritkonditionsträning. Sedan blir man lite arbetsskadad när man arbetar i en sportbutik. Man vill ha de senaste prylarna och nya kläder hela tiden. Men frågan är, kan man få för mycket träningskläder om man tränar mer än 4-5 gånger i veckan?

Tjejgänget har startat upp en löpgrupp på Nikeplus hemsida. Så nu ska vi samla mil tillsammans! :)


Lediga onsdagen

Ledig idag. Jätteskönt. Igår blev en sen kväll, vi var hemma klockan två i natt, efter att ha umgåtts med fina vänner hos Anna och Christian. Det blev en underbar tre rätters med potatis och persiljasoppa, oxfilé med potatisgratäng och hemmagjord chokladglass. Supergott!

Imorse vaknade jag ändå tidigt och Anna och jag tog en powerwalk. Bra start på dagen. Sedan har jag och Pappa varit på Solareturen för att försöka hitta en blomlåda jag skulle kunna måla om, alltså; måla vit. Jag har en vision i mitt huvud hur jag vill att den ska se ut. Men tyvärr hade de inget liknande. Så jag får fortsätta mitt sökande.

Snart ska jag ner till stan för en mysfika med Amanda. Sedan hem till föräldrarna för en översikt att såret på ryggen. Ikväll ska jag umgås med Camilla, vi ska se Örnen kvala. Kul att se lite innebandy ikväll :)

Ett märke mindre

Idag tog jag bort ett födelsemärke på ryggen. Det är det andra märket jag behöver ta bort. Aldrig kul att operera sig, men är det nödvändigt så är det. Så länge det handlar om lokalbedövning så är det peace of cake.

Efteråt blev jag bjuden på supergod lunch på Maché av Mamma. Ikväll blev jag bjuden på en helt otrolig middag hemma hos Anders och Lotta som tack för att jag slingade Lottas hår. Vilken härlig ledig dag, inte sant? :)

Just det; Godnatt Nickis! ♥