Midsommar på Bomsta

Trevligt med midsommar ute i skogen. Vi slog upp det stora tältet, grillade och sedan blev det ett rejält drag på festen. Sov kvar i bilen och har spenderat dagen i det fina vädret på stranden, innan vi var kördugliga igen och kunde åka hemåt. Helt perfekt!

    
     
Tack för en fin midsommar gänget :)

Sommarstugan

Vår underbara sommarstuga ligger ute för försäljning på hemnet. (Klicka på länken för att se mer)

Detta tycker jag är otroligt känslosamt. Minnen från att man var liten. Lekar man lekte, kojor man byggt, alla fisketurer, svampplockande, alla oljemålningar vi gjort. Alla fina midsommrar, alla härliga fiskefester.
Jag lärde mig om olika växter och djur, jag lärde mig simma, jag lärde mig att ro vår båt, jag lärde mig fiska och rensa.

Jag kan inte beskriva känslan med ord. Det närmsta skulle nog vara panik. Panik och ångest över att någon okänd människa ska inta min borg. Min sommarstuga, min båt, mitt dass där jag växt upp.

Så är det. Men man får se det till att jag alltid kommer ha kvar mina fina minnen och mina fina känslor för denna plats. ♥

Midsommar

Imorgon ska det då vara som ljusast på hela året. Hur skönt är det inte med värmen och ljuset som är nu? Jag har verkligen prickat in en fin semestervecka. Hela veckan hittills har varit solig, så jag har fått lite färg på denna stackars bleka kroppen. Och vet ni vad? Jag har hela nästa vecka också! :)

Idag köpte jag grön ståltråd och så tog Mamma, Pappa och jag en sväng och plockade massa underbara sommarblommor och björkris. Så imorgon är det jag som pysslar ihop snygga midsommarkransar. Såhär ser årets midsommardress ut, från Indiska. :)

Lördagsklubben

Lördagskvällen bjöd på det mesta; solsken, kubbspel, ösregn, sång och kalasande. Riktigt, riiiktigt rolig kväll. Tack kära kollegor och vänner. Ni är helt klart bäst :)










Solasolasola

Herregud vilket underbart väder. Jag prickade in semestern fint! Idag har jag dock brännt mig lite på bröstet och armarna. Tjejen på apoteket såg ut att lida med mig när jag frågade var jag kunde hitta aloevera-kylbalsam. Yesbox, bara att ta det lite lugnare i solen imorgon.. om det ens blir någon sol imorgon. Det håller vi tummarna för! Nu ska jag hoppa i andra kläder och möta upp Anna för ett glas vin på uteservering. Mys!


Tisdag

Idag skiner solen igen! Hoppas de håller sig! Snart ska jag cykla iväg till Jess för dagens dos av solsken :)

Måndag

Min första dag på semestern. Jag tog cykeln till Louise där det vankades solsolsol och en lunch bestående av våfflor. Vi fick sol i ungefär en timme, sedan var det moln i stora lass. Ironiskt att så fort vi kunde skymta solen i ena molnhörnan så fluffade de andra molnen ihop sig. Underbar uteplats att spendera halva dagen på gumman!
Så hittade vi inte våffeljärnet heller. Men det gjorde ingenting. Vi åt goda mackor och världens godaste efterrätt, glass och persikor! Finns inget mumsigare! Sedan var Jessica och jag på stan resten av dagen. Fikade och kikade runt.

Joggingtur och efter det varma mackor, i mitt våffeljärn :)

Semester

Imorgon börjar min semester. Vecka 25-26 och sedan vecka 33. Skönt att ha två veckor i rad att bara slappa, mysa, sola, och pyssla runt. Kikade på vädret och det ser riktigt ljust ut för veckan. Perfekt!

Någon mer som har tidig semester?


Hos
Nelly finns denna skönhet. Jag vill haaaa!

Tack!

Kok och kakböcker var lite trendigt i år. Jag har nämligen fått jättefina böcker! Av min inre krets fick jag One more slice, i den finns det mesta :) Av fina Elin fick jag Kladdkakor och annat gott, tillsammans med fina bröd och muffinsformar. Nu ska här bakas. Jag tänkte kasta mig ut och baka ett matbröd. Det har jag aldrig vågat mig på tidigare. Slutligen, av bästa Mormor fick jag Sveriges nya landskapsrätter, som innehåller enkel och god husmanskost. Kul att fylla ut receptbokshyllan lite! 






Bra champagnekork

På min födelsedagsfest i slutet av maj så drack vi upp vår goda champagneflaska. Jag hittade nyss korken.. i gardinen!

  

Sommarlista - kopiera och svara!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- På en mjuk filt med en gosig kudde i gräset, med strålande sol, nära vatten och med min favoritbok i öronen (ljudbok). Får jag dessa ingredienser spelar det ingen roll var jag är.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Ute på sjön med en picknickkorg med massa godsaker redo att packas upp när vi går i land någonstans på en ö.

3. Vad lägger du helst på grillen?
- Jag är en sucker för hamburgare. Så grillade hemmagjorda hamburgare är ju ett säkert kort.

4. Vad har du för planer för årets semester?
- Vila upp mig, bli brun (!), åka iväg någonstans med min Klas.

5. Dina bästa sommarfärger?
- Rosa, korall, turkos, vitt...

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
- Uteserveringar som öppnar tidigare och tidigare varje år och alla som vallfärdar till dem, fästingar som bara blir fler o fler och farligare o farligare, campingar och alla fina gamla bilar och hojar som plockas fram.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Sommarstugan. Allt som har med den att göra.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Oj.. svårt. Då får det nog bli ett kristallklart turkosfärgat hav tillslut.

9. Vad väljer du i glassbaren?
- En kula Choco Chip Muffin, en kula jordgubbsglass och mjukglass på toppen med chokladströssel. Finns det inte kulglass tar jag en Magnum Gold.

10. Vart går din drömsemester?
- Jag skulle gärna åka till Thailand :)

De va de de...

Yesbox! Första stadsloppet för mig är avklarat. Det gick hyfsat. Hade siktat på 50 minuter, men de blev tillslut 52.51. Det var otroligt trångt i början och vid vissa smala partier under banan, plus att det regnade som bara busen. Men men, det är ju likadant för alla. Riktigt, riktigt roligt var det i alla fall! :) Blev lite bilder från loppet. Jag ser dock inte klok ut på någon av dem, men skit samma. De bjur jag på!

   


Karlstads stadslopp 2010

Nu har jag ätit en rejäl grötfrukost och ska bege mig till starten och hämta min nummerlapp. Starten går 14.10. Tänkte köpa med lite frukt och fortsätta ladda en liten stund till. Jag är laddad! Se upp nu Per Jacobsen och kenyanerna! Heeere I come.

Torsdag

Idag hade jag en kund som tog ner nästan hela dagen. Sjukt att en människa kan ta sådan energi. Han hade först kommit tillbaka för att han fått fel storlek, sedan återigen, fel storlek. För att sedan ha en reklamation på skon då ett av snörhålen gått sönder. Jag har inte sålt skon, jag har inte bytt ut skon och jag kan inte hjälpa att skon gått sönder. Jag står bara i kassan och tar emot en kund med ett problem som jag ska försöka lösa. Jag kan som sagt inte göra något åt att han fått komma tillbaka en fjärde gång.

"Ta det inte personligt", får man höra. Men det spelar ingen roll när en totalt ursinnig man står och skriker och fräser en massa elakheter. Man är ju butiksbiträde och träffar väldigt mycket olika personligheter och har lärt sig att hantera det mesta. MEN man får aldrig glömma bort att trots att man står i arbetsuniformen så är man bara en människa också. Med känslor, och jag blir otroligt ledsen och faktiskt ganska så förbannad när man inte respekterar varandra som människor.

Jag försökte skämta och vara glad och käck, men de slutar med att karl tar upp ena skon och ska smälla den i disken, o träffar min hand. Så jag är fortfarande öm... Tack för den.

Säger åt honom att det känns tråkigt att han är så otrevlig mot mig som försöker hjälpa honom, och att han känns hotfull. Då blir han helt vild och skriker att han bara ville säga vad han tyckte. Då undrade jag varför han inte kunde diskutera i en ordentlig samtalston med ett normalt röstläge.. Hoppas hoppas, om han har lyckats bilda familj att han visar dem lite respekt. Herregud.

Nu blir det mer intriger, två avsnitt av SATC.

Snaaart dags

På lördag är det dags för Karlstads statslopp. En mil på min fina stads gator. Jag är laddad! Någon mer som ska springa?


Klas kusin Camilla, Jag, Klas kusin Catta, Klas mamma Inger. Midnattsloppet STHLM 2009.

Bra lördagskväll

I lördags kalasade vi till det hos Maria. Supermysig förfest på altanen. Sedan begav vi oss vidare i natten till BlueMoon som öppnade på nytt med Lördagsklubben. Det kan varit en av de bästa utekvällarna på läänge. Tack mina goa tjejer. Så yes, Lördagsklubben is the shit. :)

   

Tack gumman ♥

    
   


Sunny day

Idag skiner solen! Även om det är lite småmolnigt eller disigt. Jag ska ut och få färg!! Först ska jag luncha med min älskade mammi. Ha en bra dag i solskenet.

Puss ♥

Jag måste se denna film


Tisdag

Skön löprunda! Fick dock håll så jag höll på att avlida. Men men, kom runt åtminstone. Imorgon är jag ledig, igen! Ska upp och tvätta i ottan, sedan hoppas jag verkligen på sol. Då ska jag, Amanda och Jess ha picknick. Sedan på kvällen blir det en löprunda ute på Skutberget som det ser ut som just nu. Tillsammans med gamla vännerna Micke och Jimmy. De kommer nog löpa ifrån mig, meeen jag ska göra mitt bästa! :D


Haha.. kikade på gamla bilder. Här grillar älskade gänget i Smögen för några år sedan :)