Nr.2 I mina öron när jag tränar

I detta andra inlägg ska jag beskriva vad jag helst lyssnar på när jag tränar. Egentligen enda gången jag har med egen musik i min träning är när jag är ute och springer. Annars lyssnar jag på musiken som finns i gymet. Jag har ett krav och det är att jag ska känna något för musiken. Jag vill helst att det är låtar med fart i, lite upptempo och dunkadunk. Här kommer några godbitar ur min playlist "ut i spåret":

KATY PERRY -
FIREWORK
ROBYN - INDESTRUCTIBLE
RIHANNA - ONLY GIRL (IN THE WORLD)
VERONICA MAGGIO -JAG KOMMER
MARTIN SOLVEIG & DRAGONETTE -HELLO
TINIE TEMPAH FEAT. ERIC TURNER - WRITTEN IN THE STARS
AKON - ANGEL

Nr.1 Min idrottsbakgrund

Jag har alltid haft ett brinnande idrottsintresse. Ända sedan jag var liten har jag hållit igång med diverse idrotter. Jag började med fotboll när jag var runt fem år i Qbik i knattelaget. Sedan blev det några år i Norrstrands IF. Forward var positionen för att göra mål var ju det roligaste. Sedan började jag även dansa med Dansstudion runt sjuårsåldern. Där dansade jag i runtomkring sex år. Mitt tydligaste minne från en dansuppvisning är när min dansgrupp fick åka till Göteborg och Svenska mässan för att göra några uppträdanden i pauserna. Vi fick åka tåg och det var hur coolt som helst! Sedan hade jag en kortare karriär i IF Göta friidrott. Där jag sprang några tävlingar 60 och 100 meterslopp.

Sedan jag var tolv år har jag spelat innebandy. Det är också den sport jag fastnat för. När man är barn och pysslar med flera olika sporter är det svårt att förstå att man tillslut måste välja bort något. Men att få fortsätta spela innebandy har alltid känts rätt. Jag startade min karriär i NB-87. Denna förening kom senare att få heta Karlstad IBF, som den heter idag. Efter några år i U-laget så avancerade jag till A-laget som man kan hitta i elitserien. Då var jag väldigt ung, runt sexton år. Så jag fick träna med Karlstad och även Skattkärr, men spela matcher med "farmarlaget" Skattkärr. Detta är föreningen som kommit att ligga mig varmast om hjärtat. Efter några års spel och även uppflyttning från division 2 till division 1, så kom min knäskada. Jag skulle vända om och springa, men foten satt fast i golvet och jag slet av det inre korsbandet. Det bara small. Jag har aldrig hört ett sådant obehagligt ljud. Smärtan var obeskrivlig och jag förstod direkt att något var fruktansvärt fel.

Det skulle ta drygt ett år innan läkarna insåg att korsbandet varit av hela tiden. Trots att jag tjatat och gnällt. Sedan fick jag operationstid närapå året senare. Jag tyckte det kändes konstigt i foten och vaden dagen efter operation och foten svullnade mycket och blev blå. Efter närmare tolv timmar på akuten, med massvis av röntgen och prover och nålstick, så kom läkarna fram till att jag fått en blodpropp i vaden. Så det har varit många turer med det här knäet, känner jag.

Idag fungerar knäet, även om jag visserligen känner av det om det blir hög belastning som långlöpning eller skidåkning. Men oftast går det helt perfekt! Jag har efter nästan 5 års uppehåll börjat spela innebandy i Skattkärrs U-lag. Numer är jag stadig back. Jag spelar tillsammans med världens skönaste tjejer! Jag är så glad att knäet fungerar igen!!

Jag har haft en kortare karriär som skribent på VF Sporten och idag jobbar jag på Team Sportia som konfektionsansvarig. Så jag har även lyckats väva in sport i mitt arbete.

Nu på senaste har jag även börjat med löpträning. Vilket har resulterat i tre lopp på två år. Två Midnattslopp och ett Stadslopp :)


Flickor 14. Karlstad IBF.


Flickor 14. Karlstad IBF.


U-laget. Karlstad IBF.


Värmlandslaget som 15 åring.


A-laget. Skattkärrs IK.


Midnattsloppet 09 i Stockholm.


Midnattsloppet 10 i Göteborg.

Ny motivation

Har fått några kommentarer här i bloggen och utanför att jag är för seg på att uppdatera med inlägg. Så hittade jag den här listan hos Marieh. Så nu ska här bloggas! :)

1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…

Bra kväll med fina vänner

Vi har ju dragit igång en turne med "Halv åtta hos mig" bland arbetskollegorna. Jag var först ut och nu var det Saras tur. Sara och hennes kompis Sandra bor tillsammans och hade lagat en helt suverän trerätters middag. Avocadosoppa med bröd till förrätt, kyckling med bakpotatis till varmrätt och vaniljkesella med digestive och bär till efterrätt. Underbart gott!

Jag tycker det är så kul att vi hittar på roligheter utanför jobbet. Vi har dragit ihop gänget och åkt massvis av skidor denna vinter. Jag är helt frälst. Hoppas komma ut minst två gånger denna veckan.

Nästa stopp i vårt "Halv åtta hos mig" blir hos Lotta och Anders, och jag har hört rykten om att skaldjur ska ingå i varmrätten. Helt perfekt, jag älskar den typen av mat. Jag älskar i och för sig det mesta i matväg :D




Gårdagens muffinsbak

Chokladiga muffins med mandelflarn och rivet citronskal. Jag har varit förkyld sedan starten på mässan. Idag ligger jag nerbäddad i soffan och äter upp muffinsen medan jag ser på massa dåliga program på tvn. Ja, det är riktigt, riktigt tråkigt att vara sjuk :(




Imorgon far vi!

Imorgon bär det av till Göteborg för inköp av nästkommande vinterkonfektion. Ska bli riktigt, riktigt kul!! Fem dagarsresa ser det ut som det blir. Mysigt om vi hinner träffa bästa Louisen. Dock är jag förkyld, så nu blir det att dricka mängder med vatten, sova och försöka kurera sig. Godnatt!